Tapdans & tapdance vloer voor thuis

Ik zie dat veel mensen op de tapdans blog zoeken naar een tap vloer, nu om professioneel te werken heb je echt wel een degelijke vloer nodig en dan is de beste oplossing gewoon een speciale vloer laten maken, en zelfs dat behoeft een goede kennis van de mogelijkheden, om optimale klanken te bereiken. Maar nu dan voor de mensen die gewoon thuis eens willen oefenen is er zelfs een super goedkope oplossing.
Tapdansen gaat gewoon het beste op een houten of soortgelijke ondergrond, liefst glad maar ook weer niet spekglad. Nu bij de grotere doe het zelf markten en bij de leveranciers van parketvloeren krijgen ze vaak pallets binnen van laminaat parket vloeren. Boven op zo’n pallet ligt in de regel een losse mdf voorbeeld plaat die men als waardeloos materiaal weg zal gooien. Even navragen en je kunt ze vaak gratis ophalen, wil je de vloer iets groter voor thuis kun je 2 platen met ducktape aan elkaar plakken en dan kun je je vloer gewoon opvouwen na het oefenen en achter een kast of de piano schuiven. Het geeft een geweldige klank omdat die platen los op een harde vloer nog eens extra geluid geven.
Zo zie je maar hoe simpel en goedkoop een oplossing kan zijn voor een tapdanser om thuis zijn tapdance oefeningen te doen

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


%d bloggers liken dit: